Vi introducerar 100 nya NCS Standard-färger

Perfekt för interiör, exteriör och produktdesign. Vi lägger till 100 nya NCS Standard-färger i det lågkromatiska färgområdet för att erbjuda våra användare fler alternativ och större kontroll när de arbetar med dessa färger. Lågkromatiska färger är mycket viktiga i arkitektur, inredning och produktdesign.

Nar男人tittar pa fargprover som representerar侦破ta färgområde är det ofta svårt att skilja mellan en färg och den andra. Finns det en perfekt vit? Hur väljer jag mellan olika greige färger för att få rätt nyans? Är detta för grått eller för beige? Vad ger den mörka färgen en liten nyans av allvar? Lite kromatiskhet har kraften att skapa en känsla som en neutral färg inte kan göra, och små skillnader i nyanser eller nyanser kan ha stor inverkan på den slutliga designen. Av denna anledning har vi lagt till fler färger inom detta område för att göra NCS – Natural Colour System® komplett och mer inspirerande.

"De lågkromatiska färgerna finns ständigt på vår topplista när det gäller bästsäljande färger."

— Ingela Koski-Vähälä, Portfolio Manager, NCS Colour

Arbeta i en global designgemenskap

De 100 nya standardfärgerna är resultatet av en gemensam ansträngning mellan NCS Colour och vår globala gemenskap av färgproffs, för att förbättra NCS-systemet ytterligare. Ny teknik har gjort det möjligt för oss att producera färgprover i helt nya nyanser med låg kromatiskhet. Dessa har aldrig tidigare funnits i NCS Standard färgsortiment.

"Vi är stolta över att ständigt arbeta för att förbättra Natural Colour System och dess fysiska och digitala representationer. Att lägga till 100 nya standardfärger är en viktig milstolpe för oss.”

– Elin Askfelt, VD, NCS Colour

SUSANNA WÅHLIN, INREDNINGARKITEKT, OBS DESIGNSTUDIO

Ur ett användarperspektiv

Se ett samtal mellan Susanna Wåhlin, Note Design Studio och vår produktutvecklare om att NCS Colour har tagit fram 100 nya standardfärger. Samtalet modereras av Stefan Nilsson, TrendStefan.

100 NYA FÄRGER, NYA DESIGN OCH FUNKTIONER

Nya och uppdaterade NCS Design Tools

Med uppdateringen av 100 nya NCS Standard-färger kommer även uppdateringar av våra designverktyg. Vi lanserar nu nya versioner av våra populära produkter som NCS Index, NCS Atlas, NCS Album, NCS Block och NCS Box, med bättre användbarhet, ny design och givetvis tillägg av 100 nya färger.

Fyra färgområden

De 100 nya NCS Standard-färgerna är indelade i fyra färgområden. Lågkromatiska färger är de mest använda färgerna i NCS förutom de äkta neutrala färgerna. De nya färgerna fokuserar på nyanser mellan gult och rött. Detta område av NCS-färgcirkeln inkluderar beige och brunt (som en nyans av orange) och rosa (nyans av rött). Dessutom är "Vit" en extremt viktig färg. Även om det finns otaliga vita nyanser på marknaden, har de flesta av dem mellan 05 till 10 i Blackness och 00 till 02 i Chromaticness i NCS. Av denna anledning lägger vi till två nya nyanser i detta utrymme, 0601 & 1001, som motsvarar de mest sålda vita, förutom den nuvarande Standard NCS.

Färgprover

Vi har valt ett färgprov för att representera varje färgområde.

FÄRGOMRÅDE

White Delight

Tonade vita är färger med en liten kromatiskhet. De är väldigt populära och ökar dina möjligheter att vara "på" färg, men ger ändå känslan av att vara lätt och fräsch. Inom detta område lanserar vi 16 nya nyanser, från -R till G50Y. Vi lanserar också två helt nya nyanspositioner i NCS Circle; NCS S 0601 och NCS S 1001. Detta område kommer att omfatta tio 10 färger, som vi kallar benvita.

herofärg

Prime White

Vitt gör våra utrymmen ljusa, öppna och stora. Det vita området är också det område där vår färguppfattning är mest känslig. Vi kan uppfatta mycket små färgskillnader i detta ljusa område. Därför introducerar vi helt nya Y, R, B och G 0601 och 1001 färger, för att ge användarna större kontroll när de väljer dessa färger. Här hittar du Prime White, NCS S 0601-Y, det perfekta valet för en varmare vit.

Färgområde

Nordic Midtones

Detta färgområde består av varma och eleganta färger som är lite mörkare och mer färgglada. De är starkt kopplade till nordisk design och det norra halvklotet, där det naturliga ljuset kommer in från en vinkel som ger färgerna en ”mörk karaktär”, med hög svärta i förhållande till färg. Nordisk design består ofta av dessa färger, en skala som är användbar och eftertraktad.

herofärg

Nordic Green

Vår nya nordiska gröna, NCS S 3005-B50G, är den perfekta representationen av den lugna nordiska skymnings- och gryningsfärg i den nordiska naturen. Dessa mellantoner skänker oss en stämning av lugn, avslappning och närhet till naturen utan att ha färger som uppfattas som varken kromatiska eller neutrala.

Färgområde

Great Greys

De senaste åren har ljusa, vita färger varit mycket populära, tillsammans med den skandinaviska dekorationsstilen. Vi ser nu att vi sakta går en bit mot mer färgglada områden, om än nedtonade. Den perfekta balansen i detta färgområde är greige. Greige består av en skala mellan grått och beige. Jakten på den perfekta greigen snurrar ständigt i inredningstrådar och bloggar. I NCS ligger den mellan Y20R och Y30R, någonstans mellan vetefält, rödaktiga toner och sand. Här är ett område som vi har fyllt i med nya Standardfärger för att kunna erbjuda den perfekta greige.

herofärg

Soft Greige

Greige är en färg som har en nyans mellan Y och R men är mycket låg kromatisk, med endast 2% av kromatiskheten. Det finns varianten ljus greige, mellan-greige och mörk greige. Efter en grundlig marknadsanalys har vi beslutat att lansera vår egen perfekta greige; en ljus greige som vi kallar Soft Greige, med beteckningen NCS S 2002-Y20R.

Färgområde

Blackish Elegance

När svart inte längre är svart, utan eleganta mörka färger med en touch av kromatiskhet. Dessa färger ger en mycket modern och samtida känsla. Paletten förstärker känslan av lyx och mystik. Färgerna är perfekta för att framhäva ljusare och mer kromatiska detaljer.

herofärg

Midnight Blue

Denna nya serie av svartaktiga nyanser av olika nyanser inbjuder dig att göra din design mycket exklusiv. Nyckelfärgen i denna serie, Midnight Blue, NCS S 8005-B, är den perfekta starten.

NCS Index 1950 blir NCS Index 2050

NCS Index är den mest populära NCS Colour-produkten, som används av färgproffs och entusiaster globalt. Nu har vi skapat ett ännu bättre NCS Index. Baserat på feedback från tusentals användare och många användartester har ett nytt NCS Index kommit in på marknaden. Med tillägget av 100 nya NCS Standard-färger har NCS Index 1950 förvandlats till NCS Index 2050.

100 NYA FÄRGER, NY SORTERING OCH FUNKTIONER

Index 2050

NCS Index 2050 har en helt ny sortering som gör det snabbare för en användare att hitta en färg och lättare att förstå färgflödet. Den nya designen är också fullspäckad med förbättringar och snygga designlösningar för den erfarna användaren. Hitta och visualisera en NCS Standard-färg snabbt och enkelt med denna viktiga färgfläkt. NCS Index 2050 är perfekt att ha med sig som ett komplett färgreferensverktyg. De mest använda lågkromatiska vita, gråa och svarta färgerna är samlade i en separat sektion för enkel åtkomst och användbarhet.


  • 100 nya NCS Standardfärger

  • Ny omslagsdesign och sortering

  • Nya funktioner och förbättringar

"Den nya layouten är så mycket lättare att navigera och är mycket tydligare, särskilt för nybörjare."

– Gabriel Vermeulen, teknisk direktör, Laminin Coatings